تبادل لینک
هوشمند برای
تبادل لینک
ابتدا ما را با
عنوان
نیازمندی های
پزشکی- ورزشی-
علمی ... و
آدرس injast.LXB.ir
لینک
نمایید سپس
مشخصات لینک
خود را در زیر
نوشته . در صورت
وجود لینک ما در
سایت شما
لینکتان به طور
خودکار در سایت
ما قرار میگیرد.
اخبار سیاسی - لاریجانی پخش فیلمی در جلسه استیضاح را متوقف کرد/ چرا حرفهای بیربط و مزخرف را اشاعه میدهید؟
رییس مجلس شورای اسلامی انتشار کلیپی در جلسه علنی ظهر امروز (چهارشنبه) را متوقف کرد.
در حالیکه بیژن نوباوه در زمان نطق خود به عنوان موافق استیضاح وزیر علوم کلیپی را از گزارش بیبیسی و صدای آمریکا در مورد بورسیههای غیرقانونی پخش میکرد، علی لاریجانی پخش این فیلم در جلسه علنی را متوقف کرد.
در کلیپی که از سوی بیژن نوباوه به نمایش درآمد گزارش صدای آمریکا و بیبیسی در مورد بورسیههای غیرقانونی، اعطای بورسیه به فرزندان، آشنایان و اقوام نمایندگان مطرح شد.
علی لاریجانی در واکنش به پخش این فیلم، گفت: چرا حرفهای بیربط را اشاعه میدهید. ممکن است رسانهای حرف مزخرفی بگوید، چرا حرفی را که رسانه بیربطی راجع به کلیت مجلس میگوید اشاعه میدهید؟
رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه از نوباوه خواست در مورد موضوع استیضاح صحبت کند.
بیژن نوباوه نیز ابتدا در واکنش به رییس مجلس گفت: با توجه به اینکه حرفهای من بر مبنای این فیلم است اگر این فیلم پخش نشود حرف دیگری ندارم.
وی در ادامه در مورد توقف پخش فیلم قانع شد و خطاب به نمایندگانی که به توقف پخش این فیلم اعتراض میکردند، گفت که باید سعه صدر به خرج دهیم.
اخبار سیاسی - انتخاب
اخبار مرتبط
:: موضوعات مرتبط:
اخبار،
سیاسی،
، :: برچسبها:
لاریجانی,
استیضاح,
مجلس شورای اسلامی,
,
نویسنده : مسعود , مهتاب
تاریخ : چهار شنبه 29 مرداد 1393
اخبار بین الملل - نصب پرچم داعش بر فراز کاخ سفید!+تصاویر
یک عضو داعش خطاب به آمریکاییها گفت: ما پوزه این نظامیان را در عراق به خاک مالیدیم. به خواست خدا ما پرچم «لا اله الا الله» را بر فراز کاخ سفید هم نصب خواهیم کرد.
گروه تروریستی داعش تهدید کرد پرچمهای خود را بر فراز کاخ سفید برخواهد افراشت.
به گزارش شبکه تلویزیونی الاخباریه سوریه، گروه داعش با انتشار نوار ویدئویی این تهدید را مطرح کرد.
یک عضو داعش در این نوار ویدئویی گفت: خلافت اسلامی تشکیل شد و به خواست خدا متوقف نخواهد شد.ای بزدلها، اگر مرد هستید برای رویارویی مستقیم بیایید و هواپیماهای بدون سرنشین خود را ارسال نکنید و نظامیان خود را اعزام کنید. ما پوزه این نظامیان را در عراق به خاک مالیدیم. به خواست خدا ما پرچم «لا اله الا الله» را بر فراز کاخ سفید هم نصب خواهیم کرد.
گروه داعش همچنین تهدید کرد آمریکا را در دریایی از خون غرق خواهد کرد. این گروه از سوی دیگر تهدید کرد به شهروندان آمریکایی در همه جهان حمله خواهد کرد.
گروه تروریستی داعش امروز ویدیویی از سر بریدن «جیمز فولی» روزنامه نگار و خبرنگار آمریکایی را روی اینترنت منتشر کرد.
این گروه تکفیری اعلام کرد فولی را به خاطر حملات هوایی اخیر آمریکا به مواضع داعش در عراق میکشند.
در این ویدیو مرد مسلح که صورتش را پوشانده، انگلیسی را با لهجه بریتانیایی حرف میزند و میگوید که مرگ این روزنامه نگار به خاطر حملات هوایی آمریکا علیه مواضع ما در عراق است.
145 نماینده مجلس به استیضاح وزیر علوم رای مثبت دادند نمایندگان رأی اعتمادشان را از «دانا» پس گرفتند
فرجیدانا با 145 رأی موافق نمایندگان به «عدم اعتماد» به وی، از ادامه فعالیت در ساختمان شهرک غرب بازماند و خیلی زود از قطار دولت یازدهم در آستانه یکسالگیاش پیاده شد. خبرگزاری فارس: بالاخره «فرجی» نشد/نمایندگان رأی اعتمادشان را از «دانا» پس گرفتند
فرجیدانا با 145 رأی موافق نمایندگان به «عدم اعتماد» به وی، از ادامه فعالیت در ساختمان شهرک غرب بازماند و خیلی زود از قطار دولت یازدهم در آستانه یکسالگیاش پیاده شد. خبرگزاری فارس: بالاخره «فرجی» نشد/نمایندگان رأی اعتمادشان را از «دانا» پس گرفتند
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز (چهارشنبه) پارلمان و در جریان بررسی طرح استیضاح رضا فرجیدانا وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بعد از استماع توضیحات وی و سخنان موافقان و مخالفان وی، با 145 رأی موافق، 110 رأی مخالف و 15 رأی ممتنع از مجموع 270 نماینده حاضر در صحن، با «عدماعتماد» به فرجیدانا موافقت کردند و بر این اساس اولین وزیر استیضاحی دولت یازدهم، نتوانست مجدداً رأی اعتماد مجلس را کسب کند.
بدین ترتیب فرجیدانا دیگر نمیتواند به فعالیت خود در ساختمان وزارت علوم در شهرک غرب ادامه دهد.
به گزارش خبرنگار حوزه پارلمانی خبرگزاری فارس، طبق آییننامه داخلی، رئیس مجلس پس از پایان سخنرانی دولتیها و نمایندگان در جریان بررسی استیضاح یک وزیر، «عدم اعتماد» به وی را به رأی وکلای ملت میگذارد و در صورتی که نمایندگان با «عدماعتماد» موافقت کنند، به معنای آن است که خانه ملتیها اعتمادشان را از وزیر مربوطه برداشته و پس گرفتند.
این امر در حالی است که وقتی رئیسجمهور فردی را برای تصدی پست وزارت به مجلس معرفی میکند، جلسه «رأی اعتماد» به وی در پارلمان برگزار میشود و رئیس مجلس نیز پس از پایان سخنرانیها، «رأی اعتماد» به وزیر پیشنهادی را به رأی مجلسیها میگذارد.
گزارش لحظه به لحظه استيضاح وزير علوم
عدم پذیرش و سرگردانی پذیرفتهشدگان قانونی بورسیههای تحصیلات تکمیلی و متاسفانه ارائه مجوز پذیرش افراد رد صلاحیت شده در این دورهها علیرغم تاکید مراجع ذیصلاح و قانونی در کشور و بازگرداندن برخی اساتید اخراج شده توسط هیئتهای رسیدگی به تخلفات و یا مراجع ذیربط دانشگاهها
طرح استيضاح وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، 21 مرداد ماه ماه با 51 امضا و از سوي هيأت رئيسه مجلس اعلام وصول شد.
به گزارش «تابناك»،رضا فرجی دانا اولین وزير استيضاحي در مجلس نهم است.
بر پايه آييننامه داخلي مجلس در جلسه استيضاح، پس از بيانات استيضاح كنندگان، رئيسجمهور مىتواند به دفاع از وزير يا وزيران مورد استيضاح بپردازد. همچنين وزير يا وزيران مورد استيضاح نيز مىتوانند از خود دفاع كنند؛ بيشترين وقت دفاع از استيضاح براى رئيسجمهور يا چند وزير پنج ساعت و براى يك وزير سه ساعت خواهد بود.
در اين باره، وزير يا وزيران مورد استيضاح مىتوانند حداكثر يك ساعت از وقت دفاع خود را در اختيار يك يا دو نفر از نمايندگان موافق گذارند.
بيانات استيضاحكنندگان و پاسخ آنها در يك يا چند جلسه بايد پيدرپي باشد و استيضاحكنندگان مجاز نخواهند بود در ضمن ارائه دلايل و توضيحات خود، درباره موضوعات ديگر كه به مورد استيضاح مربوط نيست، بحث كنند.
پس از پاسخ وزير يا وزيران مورد استيضاح و يا پاسخ رئيسجمهور از طرف هيأت وزيران مورد استيضاح، حداكثر دو نفر از نمايندگان استيضاحكننده حق دارند توضيحات تكميلى بدهند، به شرطى كه صحبت هر كدام از ربع ساعت تجاوز نكند. رئيسجمهور مىتواند حداكثر يك ساعت به دفاع از هيأت وزيران بپردازد و وزير مورد استيضاح هم مىتواند حداكثر نيم ساعت دوباره از خود دفاع كند.
در بخشي ديگر از آييننامه آمده است كه پس از انجام استيضاح، رئيس عدم اعتماد وزير يا وزيران را به رأى مىگذارد و در صورتى كه وزير يا هيأت وزيران مورد استيضاح در مجلس حاضر نشوند، استيضاحكنندگان مطالب خود را بيان مىكنند و رئيس اعلام اخذ رأى عدم اعتماد مىكند.
متن كامل طرح استيضاح وزیر علوم، تحقیقات و فناوریبه اين شرح است:
بسمالله الرحمن الرحیم هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی
با سلام و تحیت احتراما همانگونه که مستحضرید دانشگاههای کشور محل تربیت نیروی انسانی متخصص، متعهد و دانشمند و کانون اصلی تولید علم و دانش در کشور است و به واسطه همین ارزش و اهمیت است که حضرت امام(ره) دانشگاهها را کارخانه انسانسازی و ضامن استقلال کشور دانستند و رهبری معظم انقلاب، اسلامی شدن آن را خواستار شده و تولید علم و تسریع در دانشاندوزی و تولید علم را از اولویتهای ایران اسلامی برشمردند.
با عنایت به شرایط ویژهای کشور و ضرورت عبور عزتمندانه از مقابله با جنگ تحمیلی اقتصادی، نظام سلطه به رهبری آمریکا، لزوم آرامش و دقت نظر در پرهیز از ایجاد تنش و افراط در محیطهای علمی صدچندان مینماید.
باکمال تاسف شیوه مدیریت جناب آقای دکتر فرجیدانا وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری خلاف مصالح کشور و انتخاب رویهای است که مانع رشد تولید علم و در عوض قرار دادن دانشگاهها در معرض تندروی و افراط است که با شعارهای دولت یازدهم نیز تعارض دارد و حاصلی جز عقبافتادگی کشور و بیثباتی در حوزه علم و فناوری و ایجاد زمینه تنش و التهابآفرینی در جامعه نخواهد داشت که نشانههای آن کاملا آشکار است.
از اینرو ما امضاکنندگان، مطابق اصل 89 قانون اساسی به دلایل ذیل خواهان استیضاح وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به علت عدم پایبندی ایشان به رویههای قانونی، مصالح کشور، مشی اعتدال و وعدههای داده شده در زمان رای اعتماد مجلس و به تبع آن ایجاد و فراهمسازی بستر و ترویج افراطیگری در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی هستیم.
1- عدم پذیرش و سرگردانی پذیرفتهشدگان قانونی بورسیههای تحصیلات تکمیلی و متاسفانه ارائه مجوز پذیرش افراد رد صلاحیت شده در این دورهها علیرغم تاکید مراجع ذیصلاح و قانونی در کشور و بازگرداندن برخی اساتید اخراج شده توسط هیئتهای رسیدگی به تخلفات و یا مراجع ذیربط دانشگاهها
2- اعزام گروههای سیاسی بعضا دارای سوابق تندروی، کارشناسان، ارزیابی عملکرد روسای دانشگاهها که زمینه ایاد تنش را در دانشگاهها فراهم نموده و تغییر شیوه انتخاب روسای دانشگاهها برخلاف رویههای جاری شورای عالی انقلاب فرهنگی و خلاف دستور صریح ریاست محترم جمهوری
3- منصوب نمودن انصار دارای سوابق مشخص در فتنه 88 در مسئولیتهای مهم ستادی وزارتخانه و عزل اشخاص عالم، متعهد و مدیر از برخی دانشگاه ها و نصب افراد دارای سوابق تند افراطی بویژه در مدیریتهای میانی دانشگاهها
4- عدم مواجهه درست با تحرکات سیاسی ضدانقلاب و ضدنظام برخی عناصر فعال در دانشگاهها و میدان دادن به برخی نشریات دارای رویکرد ضددینی و گرایشات شدیدا قومی و تجزیهطلبانه و یا الهادی در محیطهای دانشگاهی و احیای برخی تشکلهای افراطی و آشوبطلب
به گفته این عضو هیئترئیسه مجلس درخواست این استیضاح به امضای 51 نفر از نمایندگان مجلس رسیده است.
گزارش لحظه به لحظه جلسه علنی صبح امروز (چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی دقایقی قبل با اعلام علی لاریجانی رئیس مجلس و با تلاوت آیاتی از کلامالله مجید آغاز شد.
هماکنون 216 نفر از وکلای ملت در صحن علنی حضور دارند که بر این اساس کرسی 72 نماینده مجلس خالی است. بررسی استیضاح رضا فرجیدانا وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دستورکار جلسه علنی امروز مجلس است.
سبحانینیا روند اداره جلسه استیضاح فرجیدانا را تشریح کرد حسین سبحانینیا عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به روند برگزاری جلسه استیضاح وزیر علوم گفت: مخالفین دو ساعت فرصت دارند تا درخصوص استیضاح وزیر علوم صحبت کنند واز این دو ساعت نیم ساعت آن پس از پایان صحبتهای وزیر خواهد بود.
وی افزود: همچنین وزیر و موافقان نیز سه ساعت برای صحبت فرصت دارند که تنظیم وقت آنها و اینکه هر کدام چقدر صحبت خواهد کرد، بر عهده خود آنان خواهد بود.
حضور اعضای کابینه در جلسه استیضاح وزیر علوم و تحقیقات با به صدا درآمدن زنگ آغاز شدن جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی رضا فرجیدانا وزیر علوم، تحقیقات و فنآوری به همراه جمعی از اعضای کابینه دولت از جمله اسحاق جهانگیری، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه، سیف، رئیس کل بانک مرکزی، قاضی زاده هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، امین زاده، معاون حقوقی رئیس جمهور در جلسه علنی حضور داشتند.
همچنین مجید انصاری معاون پارلمانی رئیس جمهور، علی طیبنیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی، رضا رحمانی فضلی وزیر کشور، بیژن زنگنه، وزیر نفت، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نوبخت، سخنگوی دولت و حمید چیت چیان، وزیر نیرو نیز در جلسه استیضاح رضا فرجیدانا حضور دارند.
زاکانی: متأسفیم که در آستانه هفته دولت راهی جز استیضاح نداشتیم علیرضا زاکانی نماینده مردم تهران به عنوان نخستین موافق استیضاح وزیر علوم به بیان دلایل استیضاح کنندگان پرداخت. از جمله مواردی که زاکانی مطرح کرد: قانون شکنی، التهاب آفرینی، گروه گرایی، فعال کردن گسلهای قومی ـ مذهبی و بهکارگیری افراد فتنهگر در وزارت علوم بود.
زاکانی در آغاز سخنان خود در جلسه علنی صبح امروز استیضاح وزیر علوم گفت: یکی از سنتهای الهی امتحان و آزمون است و به همین دلیل استیضاح وزیر علوم که خداوند در قرآن میفرماید همه مورد امتحان و آزمون قرار میگیرند و به قول و ادعا بسنده نمیشود. ما متأسفیم که در آستانه هفته دولت راهی جز استیضاح نداشتیم که با بیان ایرادات اساسی دولت جلوی آسیبپذیری ایران، دانشگاهها و مردم را بگیریم.
او ادامه داد: امروز فوریت کشور، فوریت اقتصادی و اولویت آن حوزه فرهنگی است. آموزش، تحول آفرین و شکل دهنده اقتصاد مقاومتی و مصون ماندن ایران از بدخواهان استیضاح وزیر علوم. امروز باید کمر همت بست و از آسیبها و رخنههای موجود کاست. از این منظر نیز آموزش عالی دارای حساسیت بالاست.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: امروز روز امتحان ماست تا معلوم شود تربیت ما انقلابی و اسلامی است یا جناحی و باندی و فرقهای؛ رعایت حال مردم را میکنیم یا توجه به جناح و گروه خود.
زاکانی گفت: استیضاح کنندگان حامیان جدی فرجیدانا در رأی اعتماد در سال گذشته بودند و امروز برای جهت گیری درست وزارت علوم راهی جز استیضاح نیافتند. اما سوال اینجا است که چرا استیضاح؟ آیا راه دیگری نبود؟ علت اصلی استیضاح، قانون شکنی، التهاب آفرینی، فعال کردن گسلهای قومی ـ مذهبی و سیاسی، گروه گرایی به جای تولید علم و آراستن دانشگاهها است.
غضنفرآبادی: وزیر محترم نتوانست دانشگاهها را مدیریت کند نماینده مردم بم در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: اهمیت و حساسیت دانشگاهها بر کسی پوشیده نیست و اگر فضای آرامش در دانشگاهها نباشد نه اقتصاد داریم، نه فرهنگ، نه سیاست و نه پیشرفت و باید بگویم که آقای فرجیدانا را نیز انسانی متدین، مؤمن و دانشمند میدانم.
موسی غضنفرآبادی که به عنوان مخالف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری سخن میگفت، خاطرنشان کرد: باور عمیق دارم و خود را موظف میدانم که به دولت در انجام وظایف قانونی خود کمک کنم اما متأسفانه باید بگویم یقین دارم که وزیر محترم نتوانست دانشگاهها را مدیریت کند و امروز مجبوریم این را بگوییم.
وی با انتقاد از وضع انتصابات وزیر علوم، گفت: ایشان بدون استعلام از نهادهای قانونی انتصاباتی را انجام دادند و دو تن را که بعدها صلاحیتشان تأیید نشد همچنان بر مسند مسئولیت نگه داشتند و در حالی که طبق قانون کسی نمیتواند بیشتر از شش ماه سرپرست بماند شما اصرار به حفظ سرپرست در معاونت خود داشتید. همچنین در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا تعدادی از افراد را که واجد شرایط نبودند را دوباره به دانشگاهها دعوت کردید و نامنویسی نمودید.
نماینده مردم بم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: متأسفانه وزارت علوم و شخص وزیر در ۹ ماه فعالیت خود علی رغم اظهارنظرهای صریح نهادهای اطلاعاتی نسبت به اخراج آنها اقدام نکردند و بر حضورشان پافشاری نمودند.
وی ادامه داد: با ورود عناصر فتنه به دانشگاهها اجازه داده شد این عناصر در دانشگاه فعالیت کنند و بازی دموکراسی هدایت شدهای را در دانشگاهها شاهد بودیم و در مقابل شورای عالی انقلاب فرهنگی را از حق رأی خود محروم کردند و من به آقای وزیر میگویم که چرا شما سرپرستانی که به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی کردید به گونهای بودند که شورا نتوانست به آنها رأی بدهد و در مقابل بر نظر خود لجاجت کردید و شورا را با اظهارنظرهایی مورد خطاب قرار دادید.
غضنفرآبادی تصریح کرد: در زمان رأی اعتماد به شما آقای حداد شما را انسانی متدین و توانمند خواند و ما به رأی دادن به شما ترغیب شدیم و در زمان فعلی نیز دکتر لاریجانی تلاشهای زیادی برای عدم اعلام وصول استیضاح کرد اما متأسفانه شما به همه اینها بیتوجه بودید و آقای وزیر آیا شما فتنه را درک کردهاید؟ و اگر درک کردهاید چرا بهکارگیری عناصر موثر در اتفاقات سال ۸۸ را در وزارتخانه خود دنبال نمودید و افرادی نیز از این کار شما حمایت کردند و وزیر خارجنشین دولت اصلاحات رفتارهای شما را تأیید نمود.
وی با انتقاد از اینکه وزیر علوم مجلس را باور نداشت، گفت: متأسفانه دکتر فرجیدانا چشم تیزبین مجلس و قدرت نظارتی مجلس را باور نکرد و مجلسی را که هنوز صدای امام در گوش و جان نمایندگان آن پیچیده شده است، جدی نگرفتند و باید بداند که در مقابل شهدا، ایثارگران و آزادگان باید پاسخگو باشد و ایمان داشته باشد که در درون مجلس نهم، مجلس ششمی بیرون نخواهد آمد.
نماینده مردم بم در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: فرجیدانا نخستین کسی بود که چرخهای اعتدال دولت را از ریل خارج کرد و متأسفانه عملکرد ایشان برای نمایندگان رضایتبخش نیست.
پخش کلیپی علیه فرجی دانا در جلسه استیضاح حین سخنرانی نقوی حسینی که به عنوان موافق استیضاح صحبت میکرد کلیپی علیه فرجی دانا وزیر علوم پخش شد.
در این فیلم که مربوط به جلسه تشکلهای دانشجویی با حضور وزیر علوم بود، دانشجویان در رابطه با انتساب سرپرست دانشگاه شهید چمران و دانشگاه اصفهان از وی سوال داشتند که وزیر گفته بود، متاسفم که سیستم اطلاعاتی مملکت اینقدر عقب مانده است.
همچنین در این کلیپ رعایایی، سرپرست فعلی دانشگاه شهید چمران اهواز را نشان میداد که به گفتهی آنها در تجمعی در سال 88 حضور داشته و در حال قرائت بیانیه مخالفان سال 88 بود.
بر اساس این گزارش، وی همچنین صحبتهای توفیقی، مشاور وزیر علوم را نشان داد که در جمع متحصنین سال 88 سخنانی را برای آرام کردن متحصنین ایراد میکرد.
نقوی حسینی: دانشگاه دارد آبستن فتنه جدیدی میشود یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی معتقد است دانشگاه دارد آبستن فتنه جدیدی میشود و دانشگاهها در خطر هستند.
سید حسین نقوی حسینی در سخنان خود در موافقت با استیضاح وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: ما نسبت به یکدیگر شناخت داریم و طی کار در این دوره از مجلس مواضع، گرایشات و جریانات یکدیگر را شناختهایم.
وی روابط دولت و مجلس را روابط بسیار خوبی ارزیابی کرد و افزود: میتوان ادعا کرد همراهترین دولت و مجلس همین دولت و مجلس فعلی است؛ همانطور که روز یکشنبه وزیر اقتصاد لایحهای به مجلس آورد و مجلس بدون هیچ مخالفتی به آن رای داد.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطرنشان کرد: اینقدر در بوق روابط تیره دولت و مجلس نکوبید، این همه تهدید و تهمت و توهین به استیضاح کنندگان برای چیست؟ استیضاح کنندگان چه میگویند؟ چه میخواهند؟ چرا اینقدر توهین میکنید؟ چرا اینقدر تهمت میزنید؟ مگر استیضاح وظیفه قانونی مجلس نیست؟
نقوی حسینی خطاب به وزیر علوم گفت: آقای فرجی دانا چه کسی از شما رانت و دانشگاه و رشته خواست؟ مگر پشت پرده چه میگذرد؟ آیا خود من هیچوقت با شما ملاقات کردم و چیزی خواستم؟ چرا تهمت میزنید؟
وی افزود: ما همه اصولگرا هستیم، اصولی داریم و باید از اصولمان دفاع کنیم. اینکه انتخابات چه میشود و اینکه ما نماینده میشویم یا نمیشویم، اینکه وزیر بعدی چه میشود چه اهمیتی دارد؟ اینکه ما را تهدید کنند اگر وزیر برود بدتر از این میکنیم و ادامه خواهیم داد مهم نیست و ما مکلف به تکلیف هستیم و مکلف به نتیجه نیستیم.
این نماینده مجلس با بیان اینکه امروز در دانشگاهها خطر وجود دارد اظهار کرد: دانشگاهها دارند آبستن فتنه جدیدی میشوند بعضی میگویند دولت با شما بد میشود، پروژههای شما را متوقف میکند، نامههای شما را جواب نمیدهد. همه این بلاها سر ما بیاید، اما ما از اصول، نظام و اسلام دفاع خواهیم کرد.
نقوی حسینی خاطرنشان کرد: ما از خون شهدا و حجابی که همین همسر آقای فرجی دانا که خانم محجبهای هستند دفاع میکنیم. امروز این ارزشها زیر سوال است.
وی در ادامه با اشاره به برگزاری مراسمی در 17 تیر سال جاری در یکی از دانشگاهها گفت: در این مراسم همایشی برگزار میشود و هزاران دانشجوی دختر و پسر در این مراسم جمع میشوند که نه قبل از انتخابات ریاست جمهوری است و نه قبل از انتخابات دکتر روحانی که سخنران در این مراسم میگوید که تا کی صداوسیما باید یک طرفه حرف بزند و تا به کی باید برای فرستادن نمایندگان واقعی به مجلس یا به مسند ریاست جمهوری یا به مسند مجلس خبرگان چشممان به دهان جنتی باشد که چشم ایشان به دهان کس دیگری باشد.
نماینده مردم ورامین در مجلس در ادامه بیان کرد: دانشجویان با شنیدن این صحبتها کف میزنند و دریغ از یک تذکر یا اشاره به این سخنان از طرف آقای فرجی دانا.
نقوی حسینی یادآور شد: این سخنران همچنین در جای دیگری از صحبتهای خود میگوید که همه پول مملکت را به سپاه و بسیج و اطلاعات میدهید و باز هم حاضران با شنیدن این صحبتها کف میزنند.
پخش کلیپی از مراسم شانزده آذر 92 در جلسه استیضاح در میان سخنرانی موافقان استیضاح وزیر علوم، محمدحسن آصفری کلیپی از مراسم شانزده آذر سال گذشته را در مجلس به نمایش گذاشت.
این کلیپ که ظاهرا مربوط به سخنرانی محمدرضا خاتمی در مراسم شانزده آذر دانشگاه تهران در سال گذشته بود، بخشهایی از سخنرانی محمدرضا خاتمی را نشان میداد که وی در آن گفته بود «اینها زور دارند، پول دارند ولی عقل ندارند».
در این کلیپ همچنین محمدرضا خاتمی گفته بود «اینها بخشهای بسیار کوچکی از جریانهای سیاسی کشور هستند و نباید اصولگرایان را با آنها یکی بدانیم».
در حالیکه محمدحسن آصفری گفته بود مدت این کلیپ سه دقیقه است علیاصغر زارعی که به عنوان یکی دیگر از موافقان استیضاح قرار بود سخنرانی کند خواستار توقف پخش این کلیپ شد تا بتواند فرصت بیشتری برای بیان استدلالات خود در مورد وزیر علوم داشته باشد.
پیش از این در زمان سخنرانی نقویحسینی یکی دیگر از موافقان استیضاح وزیر علوم کلیپی علیه فرجیدانا در صحن علنی به نمایش در آمد که بخشی از آن مربوط به جلسه فرجیدانا با تشکلهای دانشجویی بود و بخشی از آن به سخنان توفیقی در جمع متحصنین سال 88 اختصاص داشت.
آصفری: برخی جریان های سیاسی از دانشجویان استفاده ابزاری میکنند نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی گفت: در سالهای پس از پیروزی انقلاب به ویژه بعد از جنگ تحمیلی و سالهای بعد از 76 دشمنان اسلام سعی کردند دانشگاه را جلوی نظام قرار دهند.
محمدحسن آصفری که در موافقت با استیضاح وزیر علوم سخن میگفت عنوان کرد:طرح دشمن این بود که چون دانشجویان در زمان شاه با حکومت وقت مبارزه کرده بودند دانشجویان را به مبارزه با جمهوری اسلامی دعوت کنند و به انقلاب لطمه وارد کنند. از سال 76 به بعد بعضی جریانات سیاسی سعی کردند با استفاده ابزاری از دانشجویان کسب قدرت کنند.
وی ادامه داد: این مساله به جایی رسید که در انتخابات مجلس ششم شعارها انتخاباتی نبود بلکه براندازانه بود و منجر به قائله 18 تیر شد که مردم آن را به یاد دارند. البته بسیاری از دانشجویان در همین سالها در مقابل این جریانات ایستادند و جریانهای فرصتطلب نتوانستند دانشگاهها را در مسیری که میخواستند قرار دهند.
نماینده بجنورد: وضع رشد علمی کشور نگران کننده است نمایندهی بجنورد، مانه و سملقان در مجلس گفت: وضع رشد علمی کشور نگران کننده است و رتبهی دانشگاههای ایران در سال جاری در سطح جهانی به شدت کاهش یافته است.
قاسم جعفری که به عنوان مخالف وزیر علوم در جلسه استیضاح امروز مجلس سخن می گفت، افزود: متاسفانه این هشدار مهم است که آهنگ حرکتی ما در رشد علمی کند شده است البته نمیگوییم که همه آنها مربوط به وزیر فعلی است اما این یک هشدارجدی به مسئولان است و ما فکر میکنیم دیگران وزیر علوم را مشغول به خود کردند.
وی با بیان اینکه در ده سال گذشته حرکت علمی بسیار خوب بوده است واین سرعت نباید کاسته شود گفت: دانشگاهها مکان بسیار خوبی برای رشد علمی و پژوهش است و این رفت و برگشت کار و علم بین نیروهای مسلح و دانشگاه برکات زیادی برای کشور دارد و ما به شدت نگران این موضوع هستیم.
وی افزود: امروز اقتصاد فرهنگ و پیشرفت علمی مسالهی اساسی کشور ما است اما متاسفانه عدهای میگویند که مردم مشکل معیشت دارند و شما به دانشگاهها میپردازید و بنده نیز میگویم که در بخش معیشتی حرکتی موثر و کاربردی ندیدیم، حداقل دانشگاه وفرهنگ را حفظ کنیم.
وی افزود: مگر نه این که رهبری فرمودند فرهنگ از اقتصاد مهمتر است پس چرا میخواهند کسانی این موضوع را به حاشیه برانند.
جعفری خاطرنشان کرد: متاسفانه در دوره اخیراز 48 طرح کلانی که بیش از 1 سال مراحل تحقیقاتی را پشت سر گذاشته بود 8 طرح به مرحله اجرا درآمده است و سهم پژوهشی دستگاهها در بودجه حذف شد و متاسفانه وزارتخانهی علوم تلاشی برای برگرداندن آن نکرد و رتبهی علمی و شیب پیشرفت نیز به مانند فواره به سمت پایین نیل دارد و این یک هشدار است.
وی با بیان اینکه دشمن شناسی بسیار مهم است گفت: ما فکر میکنیم دیگران وزیر را به خود مشغول کردند و به وزیر میگویم که آقای فرجی دانا دشمن شناسی بسیار خوب است و ما نگران این روحیه شما هستیم و متاسفانه دغدغههایی که رئیس مجلس به شما منتقل کردند نظیر استفاده از افراد معتدل و این که بعضی از افراد که موضع تندی دارند اگر کنار شما نباشد چه میشود را مورد توجه قرار ندادید و بسیاری از نگرانیهای رئیس مجلس در مورد اساتید ودانشجویان ستاره دار، بورسیهها ، برخی از معاونان ومسئولین وزارت علوم و صحبتهای دیگر این چنینی را جدی نگرفتید.
نمایندهی بجنورد در پایان تاکید کرد: متاسفانه عدهای میخواهند وزیر را به حاشیه ببرند وامروز شاهد آن هستیم که آن شد که نباید میشد و وزیر نیز به هشدارها در این رابطه بی توجه بوده است، در حالی که من به عنوان یک روحانی در زمان رای اعتماد برای شما رای جمع کردم امروز در زمان استیضاح مخالف حضور شما هستم و نگران وضع فعلی علمی کشور هستم.
زارعی: ادعای 3 هزار بورسیه واقعیت ندارد نایب رییس کمیسیون آموزش و تحقیقاتی مجلس گفت: ادعای سه هزار بورسیه در نهایتا با بررسی و به اذعان خود مسئولین وزارت علوم نهایتا به 190 بورسیه کاهش پیدا کرد.
علی اصغر زارعی در سخنان خود در موافقت با استیضاح وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: من در رای اعتماد جزو کسانی هستم که برای آقای فرجی دانا تلاش کردم که خود ایشان هم شاهد هستند، اما فرآیندی پیش آمد وبیش از 6 ماه طول کشید، بخصوص در چهار ماه گذشته که من خودم در 6 جلسه حضور داشتم و در این جلسات از مجلس بسیاری از افراد حضور داشتند.
وی ادامه داد: من بحث خود را به بحث بورسیه ها محدود میکنم، بحث ما در ابتدا بحثهای دیگری بود اما به یکباره دکتر صدیقی معاون دانشجویی وزارت علوم مصاحبهای کردند مبنی بر اینکه 3 هزار بورس غیر قانونی در دولت گذشته صورت گرفته است.
نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس خاطر نشان کرد: در همین راستا اعضای کمیسیون از وزیر دعوت کردند تا در این رابطه توضیحات خود را ارائه کنند که ایشان تشریف نیاورده و خود دکتر صدیقی آمدند، کمیسیون آموزش مسئولان سابق امور دانشجویی را نیز دعوت کرد که در همان جلسه معلوم شد وقتی آقایان گزارش دادند برخی افراد زیر معدل 14 و بعضا 16 بورسیه شدند، مسئولان قبلی نیز اعلام کردند که شورای مرکزی بورس که طبق قانون مجلس تشکیل می شود در همهی دولتهای گذشته مصوباتی دارد که آن مصوبات نیز باید مد نظر قرار بگیرد.
زارعی افزود: کمیسیون آموزش کمیته ویژهای تشکیل داد و ما دو جلسه در سازمان امور دانشجویی بودیم و دو روز نیز خود من شخصا پروندهها را مطالعه کردم.
وی با بیان این که از ابتدا مشخص بود که لیستها با عجله تنظیم شده است تصریح کرد: در جلسه اول قرار شد لیستها کامل شود چرا که فقط نام و نام خانوادگی افراد در آن موجود بود و هیچ اطلاعاتی از افراد بورسیه شده وجود نداشت که دوستان هم پذیرفتند برای جلسات بعد آنها را آماده کنند.
نمایندهی مردم تهران خاطرنشان کرد: در همان جلسه مطرح شد که شما چرا گفتید فرزندان مسئولین در این بورسیه ها بودند واین موضوع نیز در سایتها منتشر شده که آنها پاسخ دادند، ما این را نگفتیم و دستگاههای نظارتی این کار را کردند که ما گفتیم پروندهها را بیارید ما ببینیم.
زارعی در ادامه بیان کرد: در جلسات بعد پروندهها اما در تعداد محدودتری به کمیسیون ارائه شد که وقتی ما این پروندهها را بازبینی کردیم در هیچ یک موضوع خاصی نبود و دوستان نیز مدعی بودند چنین ادعایی نداشتند وفقط در یکی از پروندهها فرزند یکی از روسای دانشگاهها یک سال سن بالاتری داشته است.
وی همچنین گفت: در جلسات بعدی لیستها اصلاح شدند، بر این اساس بنا شد که شورای مرکزی بورس که مسئولین قبلی مدعی بودند آنها را اعمال کردند بازنگری شود که در مجموع بعد از آن جلسه مدیر کل امور بورس وزارت علوم نامهای را خطاب به بنده تهیه کردند که طبق آن اعلام کردند این مصوبات کمیسیون قبلی که بیان شده در خصوص معدل وضعیت تبدیل به خارجها به شرح دیگری شده است.
نایب رئیس کمیسیون آموزش با اشاره به این تبدیل وضعیتها گفت: از 22 نفر به 4 نفر ، از 213 نفر به 34 نفر و به همین روال تبدیل شده بود و به دلیل کمبود وقت باید بگویم که در مجموع تمام ادعای دوستان ما به 190 نفر کاهش پیدا کرد که اگر تمام مصوبات شورای مرکزی بورس اعمال شود به کمتر از یک دهم تقلیل پیدا کرد.
زارعی در ادامه اظهار کرد: به استناد دوستان این عدد 3 هزار نفر واقعیت ندارد، در صورتی که ما معتقدیم هر که تخلف کرده باید با آن برخورد شود و ما ادعا داشتیم که چرا فضا را خراب میکنیم و منتشر میشود که برای بورسیه آشنایان نمایندگان مشکل ایجاد شده و به همین دلیل میخواهند وزیر را استیضاح کنند.
وی در پایان گفت: برای خود بنده گفتند که 3 تن ازبرادرانمان از این بورسیه استفاده کردند در حالی که یکی از برادران من در ابتدای انقلاب به شهادت رسید و دو نفر دیگر نیز بازنشسته هستند واصلا دانشگاه نرفتند سوال من این است که چرا باید چنین فضایی ایجاد شود و برخی از نمایندگان که قبل از دوره نمایندگی بورس بودند و بعد وارد مجلس شدند بورس خود را متوقف کردند، این فضا سازیها و بداخلاقیها جزو دلایی است که ما را به اینجا رساند.
لاریجانی: رییس جمهور از بورس استفاده نکرده است رییس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز درباره اظهارات زاکانی که به عنوان موافق استیضاح وزیر علوم صحبت کرد توضیحاتی داد و گفت: رئیس جمهور از بورس استفاده نکرده است.
علی لاریجانی بعد از سخنان علی اصغر زارعی به عنوان موافق استیضاح وزیرعلوم در توضیحاتی با اشاره به سخنان زاکانی به عنوان دیگر موافق این استیضاح، گفت: آقای زاکانی در سخنان خود گفت به نظرم بخش زیادی از وزرا و معاونان رئیس جمهور از این موهبت بورس بهرهمند بودهاند که در این زمینه حجتالاسلام والمسلمین انصاری معاون پارلمانی رئیس جمهور در نامهای که به دست بنده رسید اعلام کرده است این سخنان خلاف بوده و دکتر روحانی از بورس استفاده نکرده است.
وی افزود: من گفتم این را تحقیق کردند ونوشتهی آقای زاکانی که از روی ورقه میخواندند این بود که بخش زیادی از وزرا و معاونین رئیس جمهور بورس بودهاند اما وقتی من گفتم فیلم را دیدند غیر از این بود و آقای زاکانی گفتند به نظرم بخش زیادی از وزرای محترم و معاونین ایشان و ریاست جمهوری از این موهبت استفاده کردند.
لاریجانی همچنین بیان کرد: ظاهرا سبق لسانی صورت گرفته ، در نوشته چیز دیگری بوده و در بیان اشتباه گفتند.
رئیس مجلس یاد آور شد: علی ایاحال رئیس جمهور از بورس استفاده نکردند و اگر اشتباهی در بیان بوده تصحیح میشود.
قرائت نامه وزیر سابق علوم، تحقیقات و فناوری توسط نایب رئیس مجلس در صحن علنی با پایان یافتن سخنان اولین مخالف استیضاح وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نایب رئیس مجلس شورای اسلامی اقدام به قرائت نامهی وزیر علوم و تحقیقات و فناوری در دولت دهم کرد.
محمد حسن ابوترابی فرد در جلسه علنی گفت: دکتر محمد مهدی زاهدی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دولت احمدی نژاد در خصوص صحبتها و آمار مستند شده در سخنان آقای هروی نامهای به بنده نوشت.
وی با قرائت نامهی وزیر سابق گفت: آقای هروی در سخنانشان گفتند وزارت علوم از سال 85 اشرافی بر بورسیههای دانشجویی نداشته است؛ در حالی که شورای بورس آیین نامهای تدوین کرد و بنده این آیین نامه را برای اجرا تایید و ابلاغ کردم. تایید بنده نیز در قالب پاراف این نامه انجام شده است.
رئیس جلسه ادامه داد: بر اساس نامهی زاهدی، در دوران وزارت ایشان معدل مقطع لیسانس 14 و معدل کارشناسی ارشد 16 در نظر گرفته شده بود تا افراد بتوانند در بورسیه دانشجویی استفاده کنند.
هروی: ساماندهی آموزش عالی در 9 ماهه حضور فرجی بسیار مثبت است نماینده مردم قائنات در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در روز رای اعتماد به وزیر علوم نگران از این بودیم که کشتی آموزش عالی کشور و توسعه علمی در ساحل بدنامی به گل نشیند و دغدغه من آن بود که خاکریز مقدم توسعه کشور ناشیانه آلوده به وسوسههای جناحی نشود لذا 9 ماه پیش نمایندگان را به پرهیز از سراسیمگی و انتخاب وزیر علوم فرا خواندیم.
هروی که به عنوان مخالف اول استیضاح وزیر علوم، تحقیقات و فناوری سخن میگفت، بیان کرد: حال بر حسب وظیفه به نکاتی رسیدهام که جای تحسین و سپاس از وزارت علوم در عملکرد 9 ماهه خود دارد و در تمام ایام حضورم در مجلس از نزدیک با مباحث و موضوعات آموزش عالی مشهود بود و نقاط قوت و ضعف آن را لمس کردهام و از نزدیک با وزیر جلسات زیادی داشتم.
وی افزود: برخلاف بسیاری از عزیزان و حتی رسانهها که مدعیاند وزارت علوم تعامل ضعیفی با کمیسیون داشته است باید اذعان کنم که مطلوبترین و محسوسترین تعامل را در زمان جناب آقای فرجیدانا تجربه کردم و ارائه آمار و اطلاعات، راهکارها، همفکریها و ساماندهیها از جمله مواردی است که مستندات آن موجود است و ما طی جلسات عدیدهای که برای توزیع اعتبارات به دانشگاهها داشتیم حاکی از عزم وزارتخانه در تحقق عدالت آموزشی بود.
نماینده مردم قائنات در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: این وزارتخانه در جهت تحقق عدالت آموزشی کارهای بسیار خوبی انجام داده و برخی از نمایندگان در اسنای جلسات کمیسیون تلفیق شاهد آن بودند که کمیسیون آموزش تلاش گستردهای را برای توزیع عادلانه بودجه آموزشی با وزارت علوم انجام دادند و احتمالا دوستان در کمیسیون تلفیق اطلاع دارند که لیستی که در دست بنده است حکایت از توزیع ناعادلانه بودجه در بین دانشگاهها در سالهای گذشته است که وزارت علوم در دوره فعلی تلاش مضاعفی برای رفع این مشکل انجام داده است.
وی ساماندهی آموزش عالی را در 9 ماهه حضور وزیر بسیار مثبت ارزیابی کرد و گفت: این را میدانیم که توسعه کمی آموزش عالی در کشور متاسفانه به صورت اصولی انجام نشده است و از وزیر و معاونین ایشان در کمیسیون آموزش دعوت کردیم تا یک بازنگری جدی را برای ساماندهی توسعه علمی کشور جلساتی را تحت عنوان ساماندهی آموزش عالی کشور برگزار کنیم و این موضوع با استقبال مناسب وزیر و معاونین روبرو شد و بدون هیچ جناح گیری و سیاسی بازی در این جلسات شرکت کردند و به صورت با نمایندگان همکاری نمودند.
هروی ادامه داد: دقت وزیر و معاونین در پیگیری بحث توسعه علمی و عدالت آموزشی بسیار قابل تقدیر است و نشان از برنامهریزی دقیق وزارت علوم در پیگیری برنامههایی دارد که در آغاز آقای وزیر به آن تاکید داشتند. همچنین ماموریت آموزش عالی که بسیار مهم است توسعه حوزههای علمی به جای حوزههای نفتی است و مگر قرار نبود که ما به صدور انقلاب بپردازیم و امروز خط مقدم ما حوزههای علمی است و برنامهریزی در راستای کاهش فرار مغزها، افزایش عدالت آموزشی، افزایش استانداردهای آموزشی در محیطهای دانشگاهی و برنامههای سازنده دیگر عینا در دستور کار وزارت علوم بوده و به صورت جداگانه مورد پیگیری مدیران جدید وزارتخانه بوده است و انصافا این کارها در وزارتخانه به صورت جدی پیگیری شده است.
نماینده مردم قائنات در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وزارت علوم در طول چند ماه گذشته به طور شفاف به موضوع اقتصاد مقاومتی پرداخته است، گفت: گام عملی وزارتخانه در مقابل شعارزدگی برای تحقق این موضوع قابل تقدیر است و بحث ارتباط دانشگاه با صنعت که سالها در عمل مورد غفلت قرار گرفته بود در دور اخیر عملیاتی شد و تفاهمنامه همکاری آموزشی و پژوهشی میان وزارت علوم و وزارت دفاع، وزارت صنعت، معدن و تجارت و سایر نهادهای کشور گامهای جدی است که انجام گرفته و وزارت نفت، وزارت بهداشت، سازمان پدافند غیرعامل همه و همه از نهادهایی هستند که مستندات آن برای اجرای عملیاتی اقتصاد مقاومتی توسط وزارت علوم موجود است که تفاهمنامههای اجرایی با آنها بسته شد.
جعفرزاده: استیضاح بدترین راه حل ممکن است نماینده مردم رشت در مجلس درمخالفت با استیضاح وزیر علوم گفت که استیضاح وزیر بدترین گزینه برای حل مشکلات است.
غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی، اظهار کرد: دوستانی که به عنوان موافق صحبت کردند، همکاران دلسوزی بودند که دلشان برای نظام و انقلاب میسوزد و دغدغههایی که دارند دغدغههای همه همکاران ما است و حتی میتوانم شهادت دهم که جزو دغدغههای وزیر است.
او ادامه داد:هیچ کس نمیتواند این دغدغهها را منکر شود اما اختلاف نظر بین موافقین و مخالفین در شیوه و روش است، کسی نمیتواند ادعا کند که وزیری منصوب کند که ابدا مشکلی نداشته باشد اما شیوه حل این مشکلات در استیضاح نیست و برای برطرف کردن دغدغههای نمایندگان بدترین گزینه یعنی استیضاح انتخاب شد.
این نمایندهی مجلس خطاب به نمایندگان گفت: ببینید چه کسی از نتیجه استیضاح خوشحال میشود؛ ببینید افراطیون فراری خارجی از کشور چه بوق و کرنایی راه انداختند ما میخواهیم چه کسی را از گردونه خارجی کنیم؟
دفاعیات وزیر علوم در جلسه استیضاح، فرجی دانا: از این سیاه نمایی ها برای دولت و ملت چه حاصل می شود؟/آبرو ریختن در کجای دین ماست؟ به کجا می روید؟/آیا یک دانشجوی 22 ساله که یک حکم سنگین میگیرد می تواند ادامه حیات دهد/به ضد انقلاب باج نمی دهم
رضا فرجیدانا گفت: امروز برای پاسخگویی به دغدغه عزیزانی که با خلوص نیت دست به استیضاح زدهاند خدمت رسیدم و فرصت مغتنمی است که گزارش کارکرد 9 ماهه را نیز به عزیزان عرضه کنم.
رضا فرجیدانا گفت: امروز برای پاسخگویی به دغدغه عزیزانی که با خلوص نیت دست به استیضاح زدهاند خدمت رسیدم و فرصت مغتنمی است که گزارش کارکرد 9 ماهه را نیز به عزیزان عرضه کنم.
به گزارش «انتخاب»، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دولت یازدهم در ادامه افزود: امید است بتوانیم این نقاط را در ذهنها روشن و آنچه عاقبت به خیری به دنبال دارد را بر زبان جاری سازم.
وی با گرامیداشت یاد رجایی و باهنر تصریح کرد: امروز مطلع شدیم که دور جدیدی از حملات به غزه صورت گرفته که باعث ناراحتی و تألم امت اسلامی است.
فرجیدانا با اشاره به نزدیک شدن سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) تاکید کرد: این امام بزرگوار موسس مکتب جعفری است که در صدر علم جهانی میدرخشد و پیشتاز علم و فناوری در زمان خود و حتی در زمان جاری است.
این عضو کابینه دولت یازدهم ضمن تسلیت به مناسبت فرا رسیدن سالروز شهادت امام صادق (ع) تصریح کرد: حضرت امام (ره) در وصیتنامه سیاسی الهی خود میفرمایند "مذهب ما جعفری است".
وی ادامه داد: حوزه نفوذ مکتب امام صادق (ع) تنها فقه نبوده و علم جدید مبنی بر فیزیک، شیمی، ریاضی و ... از شاگردان مکتب ایشان منشأ گرفته شده است که موجب شکوفایی علم در جهان اسلام شده است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دولت روحانی تاکید کرد: این موضوع را از این جهت مطرح کردم تا عزیزان بدانند هر آنچه در زمانی انجام میشود، لزوماً در همان زمان به بار نمینشیند و در سالهای بعد بار میدهد، کما اینکه اگر خطایی رخ بدهد بعضاً چندین سال بعد از آن آثار نمایان میشود.
فرجیدانا با اشاره به یکی از موضوعات محوری استیضاح مبنی بر کند شدن روند پیشرفت علمی کشور گفت: براساس آمار سالهای 2014 جمعیت کشور به 1.6 درصد رسیده است؛ آنچه که ما در وزارت علوم در 9 ماه گذشته انجام دادیم چنین اثر شگرفی بر جای گذاشته است؛ نگذارید سکه های فرع در این بازار به جای سکه های اصل رواج پیدا کند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری یادآور شد: آنچه که امروز شاهدیم ناشی از کوتاهی و کم کاری است که از 4 تا 6 سال قبل آغاز شده چرا که موارد پژوهشی علمی 4 تا 6 سال زمان می برد تا اثرات خود را نشان دهد؛ ما اکنون در مورد فرایندی صحبت می کنیم که 6 سال قبل آغاز شده و اکنون نتیجه آن نشان داده می شود.
وی ادامه داد: آنچه که اکنون در حوزه آموزش عالی با آن دست و پنجه نرم می کنم نتیجه عملکرد و سیاست هایی است که 4 تا 6 سال قبل آغاز شده و اگر رکودی می بینیم به واسطه سیاست ها و اقداماتی است که از سال های قبل انجام شده است البته این رکود دیده نمی شود زیرا من خوف آن را دارم که چنین رکودی در صحنه علم و فناوری ایجاد شود و لذا تمام همت خود را به کار گرفته ام که تمهیداتی اندیشیده شود تا چنین رکودی را شاهد نباشیم.
وزیر علوم تأکید کرد: من اکنون در مورد تولید علم حرف می زنم کسانی که تولید علم انجام می دهند را در نظر بگیرید این دانشجویان دو سال تا دو سال و نیم دانشجو در دوره فوق لیسانس درس می خوانند و 4 سال در دوره دکتری یعنی یک ورودی تحصیلات تکمیلی،7 سال بعد در نقطه ای است که می خواهد استادیار باشد؛ تا امکان پیدا کند تا دانشجویی دکتری اخذ کند.
فرجی دانا افزود: بنابراین ما اکنون در مورد یک فرایند 10 ساله سخن می گوییم تا کسی که تولید علم را انجام می دهد به صحنه بیاید؛ هر آنچه که اکنون ملاحظه می کنید به دولت نهم و دهم نیز بر نمی گردد زیرا در دولت هفتم و هشتم نیز سرمایه گذاری روی این موارد انجام داده است.
وزیر علوم تصریح کرد: ما در سال 65- 66 برای ادامه تسریع به عنوان بورس شاگرد اول اعزام شدیم و بعد از بازگشت، 10 سال از زمان اعزام که گذشت تازه توانستیم در صحنه علم و فناوری نقش آفرینی کنیم بدون شک جهت گیری علمی برای رشد و فناوری اهمیت دارد لذا نکند درگیر قضاوت های شتابزده ناشی از برداشت های عامیانه شویم.
فرجی دانا در ادامه با اشاره به وضعیت رشد علمی کشور در عرصه مقالات با بیان اینکه باید به کسانی که در این زمینه دین خود را به این خاک ادا کردند احترام گذاشت گفت: من مدافع یک برخورد علمی با فضای تولید علم و فن آوری هستم و فقط در مورد تولید علم به عنوان چاپ مقالات صحبت کردم اما آیا تمام زنجیره تولید علم به ثروت،چاپ مقاله است.
وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب بارها در مورد کاربردی شدن تولیدعلم تاکید داشتند و رئیس جمهور نیز به ضرورت آوردن تولیدات علمی به متن جامعه و کاربردی کردن آن در جامعه تصریح کرده است افزود: اولین گام تولید فن آوری ،تولیدPATENT است که در سال 86 منحنی آن به 10 هزار در سال می رسد و در سال گذشته به 3 هزار افول کرده و این به معنای معیوب بودن این چرخه است.
وزیر علوم با بیان اینکه ما وظیفه داریم به حلقه PATENTاولویت دهیم گفت: در سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی که بسیار فعالانه با آن برخورد کردیم که کتابچه آن توسط هروی نشان داده شد.
وی با بیان اینکه یکی از جامع ترین برنامه های مقاوم سازی اقتصاد در حوزه آموزش عالی فراهم شده و ما برای اقتصاد دانش بنیان در حال برنامه ریزی هستیم و رهبر معظم انقلاب در فرمایشات خود عنوان کردند که به شرکت های واقعی بها داده شود افزود: دوستان با توجه به آمار متوجه شدند که قانون مترقی که نمایندگان در سال 87 به عنوان شرکت های دانش بنیان تصویب کرده بودند سالها خاک می خورد 5 سال این قانون در اختلاف بین معاونت علمی و فن آوری رئیس جمهور و وزارت علوم معلق بود و تنها دو شرکت تحت این قانون ثبت شده بود در حالی که براساس برنامه حدود 20 هزار شرکت تا پایان برنامه پنجم باید می رسید.
وی با بیان اینکه وزارت علوم اختلاف بین معاونت علمی فناوری و وزارت علوم را برداشت گفت: روحانی از من پرسید چه کردی گفتم ما کاری نکردیم تنها اختلاف را برداشتیم شیطان که از میان رفت مشکلات حل شد.
وزیر علوم با بیان اینکه نباید اجازه داد اختلاف شکل گیرد توضیح داد: حضور در مجلس برای تحکیم ارتباط بین مجلس و دولت است و اگر خطایی نیز در اجرائیات از فرجی دانا سرزده است با اقرار به آن و رفتن به سمت اصلاح آن از نصایح پشتیبانی نمایندگان استفاده شود.
فرجی دانا گفت: این مسیر، مسیر اصلاح است اگر ما می گوییم اصولگرا و اصلاح طلب یک چنین اصلاحی را مدنظر داریم در شرکت های دانش بنیان عزیزان بدانند که باعث افتخار است بیش از 700 شرکت که تحت این قانون معلق مانده بود هم اکنون مجوز گرفته است.
وی ادامه داد: نقش پارک های علم و فناوری که تولید ثروت از علم است که دارد تقویت می شود. چرا در اینجا طرح موضوع می کنم و فقط نمی خواهم گزارش بدهم به دلیل این است می خواهم دغدغه هایم را عرضه کنم، توسعه غیر هدفمند که بسیار از دید مقام معظم رهبری مذموم اعلام شده و ایشان فرمودند مواظب باشید توسعه هدفمند باشد (که در این اسلاید معلوم است).
وزیر علوم گفت: تعداد مؤسسات آموزش عالی رشد جهشی عجیبی داشته است در سال 84 قریب به 950 مؤسسه آموزش عالی وجود داشته که تبدیل به 2500 مؤسسه شده که به خودی خود شاید جهشی رو به جلو باشد که در این زمینه از دوستان خواهش می کنم نگاه دیگری به این مسئله داشته باشند از 72 سال از مجموع 80 سال آموزش عالی کشور 950 مؤسسه وجود داشته که در 8 سال اخیر 200 مؤسسه آموزش عالی جدید اضافه شده این در حالی است که کاسه آموزش عالی همان قبلی بوده است.
فرجی دانا تصریح کرد: از بودجه 2 تا 2.5 درصد به بخش آموزش عالی اختصاص داده می شود که این دغدغه ای است بعدا خود را نشان می دهد و باید به اصلاح این روند بپردازیم، اگر نتوانیم گام های خود را با برنامه ریزی محکم و استوار برای کیفیت بخشی که مورد تأکید مقام معظم رهبری و رئیس جمهور است برداریم در آینده دچار مشکل می شویم.
وی با بیان اینکه حتی اگر بنده در این مسئولیت بمانم حداکثر 3 سال است گفت: نتایج موضوعات در آینده مشخص خواهد شد که باید نگران این موضوع باشیم که برای فرزندان خود چه می گذاریم و نباید فراموش کرد ما مورد قضاوت تاریخ قرار خواهیم گرفت در زمانی که خود نیستیم که دفاع کنیم.
فرجی دانا گفت: مراقبت کنیم که چه چیزی به تاریخ می سپاریم من در اینجا ایستاده ام که گام های اصولی خودمان را تشریح کنم ببینم آیا همه آن چیزی که عزیزان به عنوان نقاط ضعف گفته اند نقاط ضعف بوده، یا باید تبیین بشود تا به تفاهمی برسیم و در تفاهم انشاءالله تفاهم بیشتر دولت و مجلس را شاهد باشیم.
وزیر علوم ادامه داد: مؤسسات آموزش عالی غیر انتفاعی از 71 به 375 مؤسسه افزایش یافته که این موضوع رشد عجیبی داشته است که باید توجه کرد آیا کیفیت نیز ارتقاء یافته است البته عملکرد ها بعدا ظاهر می شود.
فرجی دانا گفت: تعداد دانشجوی تحصیلات تکمیلی به استادیارها به بالا برای هر 7 استادیار به 17 نفر افزایش یافته و تعداد دانشجوهای دکتری به ازای هر یک عضو هیأت علمی از 4 نفر به 7 نفر رسیده است که باید توجه کرد آیا این عضو هیأت علمی می تواند مسئولیت خود را به درستی انجام دهد البته افراد استثنایی نیز وجود دارد.
وی ادامه داد: این دغدغه هایی است که در زمان تحویل مجموعه آموزش عالی گرفتم که باید همت کرد تا راه درست را برویم که از مجموع دانشگاه های کشور 1300 میلیارد تومان به واسطه عدم تخصیص جاری در سال های 90 و 91 بدهی دارند این اثر فوری تری به چرخه تولید علم کشور دارد.
فرجی دانا گفت: موادی که محققان در آزمایشگاه ها از آن استفاده می کردند حذف شده است و رؤسای دانشگاه ها چه آنها که مسئولیت داشته اند و چه آنها که مسئولیت را تحویل گرفته اند در دفترم اشک در چشمانشان حلقه می زند به دلیل اینکه یک دانشگاه کوچک بدهی 30 میلیارد تومانی دارد.
وی افزود: دکتر نوبخت به این مسائل گوش می دهد که ما در عرصه آموزش عالی دغدغه های نمایندگان را عرضه داشته ایم.
وی افزود:ما با مجامع استانی برای توسعه هدفمند آموزش عالی و حمایت از آن در استانهای محروم و برای رشد کیفی آن جلسات متعددی را برگزار کرده ایم و تلاش ما به سمت کیفی شدن بود اما موانع این چنین دانشگاهها را به شدت می آزارد.
وی با ا شاره به نامگذاری سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی از سوی مقام معظم رهبری گفت: بنده قصد دارم که اولین بخش پاسخ به موارد استیضاح را از بخش فرهنگی که نمایندگان هم به آن پرداختند آغاز کنند.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری در دیدار با دانشجویان در اول مرداد ماه توصیه کردند که در محیط دانشجویی رقابت گفتمانی مفید است در صورتی که با تحمل مخالفت همراه باشد از وجود مخالف نباید تعجب کرد، خشمگین شد و بیمناک شد و هیچ کدام از این حالات در قبال مخالف قابل قبول نیست. بنابراین محیط های دانشجویی با همین نشاطی که امروز دارند ادامه کار خواهند داد.
وی تصریح کرد:ایشان همچنین می فرمایند که یکدیگر را تحمل کنید ، درک کنید و با هم حرف بزنید اما آیا وضعیت نشاط در دانشگاهها به هنگامی که بنده تقبل مسئولیت کردم این گونه بود.
وی گفت: من برای اطلاع بیشتر نمایندگان از وضعیت توجه به فضای فرهنگی و سیاسی در سالهای اخیر دو بیانیه از تشکل بسیج دانشجویی اعلام می کنم. در بیانیه اول در تاریخ 31 تیرماه سال 88 که در دانشگاه علامه طباطبایی آمده از اخراج غیرقانونی مسئول سابق بسیج دانشجویی یکی از دانشکده های دانشگاه تا کار گذاشتن شنود در خوابگاه دانشجوی بسیجی، تا بازنشستگی غیرقانونی استاد سرشناس اخلاق و معارف اسلامی دانشگاه، تا تمرد از اجرای حکم دیوان عدالت اداری مبنی بر لغو حکم بازنشستگی غیرقانونی همان استاد،تا تمرد از دستور صریح ریاست جمهوری وقت، تا به کارگیری متملقان بدنام با سوابق سیاسی و اخلاق در مسند اجرایی برای از میدان به در بردن منتقدین توسط رئیس دانشگاه، تا غیربسیجی خواندن بسیجیان منتقد از سوی ایشان و اطرافیان ظاهر الصلاح تا کارنامه پر اشکال دانشگاه در حوزه پژوهش، تار کارنامه پر اشکال تر در تهیه نقشه جامع علمی کشور در حوزه علوم اجتماعی، تا از بین بردن اندک نشاطی که از دوره پیشین سر سالم به در برده بود در محیط دانشگاه از جمله تهدید و تهمت برای خاموش کردن انتقاد تا انتقام گیری از منتقد و این ها مجموعه فضایی است که سال 88 بسیج دانشجویی این دانشگاه از فضای حاکم بر دانشگاه ترسیم کرده است.
این عضو کابینه دولت یازدهم با بیان اینکه اجازه دهید بخش بسیج دانشجویی دانشگاه خودم یعنی دانشگاه تهران را بگویم، که در اردیبهشتماه 91 این متن را منتشر کرده است، بگویم، بخشی از متن مذکور را قرائت کرد و گفت: مشخصاً در دانشگاه تهران نگرشی مورد توجه مسئولان دانشگاه قرار گرفت که به بهانه حفظ آرامش عملاً فضا را برای هرگونه فعالیت سیاسی ناهموار میکند.
وی افزود: مسئولان قبل به جای برخورد با اقدامات سیاسی فتنهگران تصمیم گرفتند صورت مسئله را پاک کنند و با اعمال محدودیتهای روزافزون دانشگاه را از نهاد سیاسی به وضع کرخت رهنمون شود. محدودیتهای اعمال شده نظیر محدود کردن میهمانان برنامهها و اعضای هیات علمی دانشگاه تهران، سختگیری در اعطای مجوز برنامههای سیاسی، صدور بخشنامه مبنی بر ممنوعیت فعالیت سیاسی در کوی دانشگاه که ادامه دارد و بنده نمیخواهم همه آنها را بخوانم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دولت یازدهم با یادآوری اینکه با اقدامات طبیعی و عادی تشکلهای دانشجویی مخالفت میشود، گفت: در مقابل آنچه رخ میدهد که در بیانیه فوق هم آمده است، تسهیل برگزاری برنامههای مبتذل و سخیف توسط مسئولان دانشگاه را شاهدیم. برنامههایی نظیر همایشهای مختلط در برنامه آیین ورودی سال 90، تئاتر مبتذل پابرهنه در پارک در دانشکده ادبیات، برگزاری برنامه شب چله در دانشکده حقوق در ایام عزاداری سید و سالار شهیدان، برنامه رخدادهای بزرگداشت نوروز در دانشکده علوم، برنامه مچاندازی بین هواداران تیمهای استقلال و پیروزی و... بخشی از این برنامهها است.
فرجیدانا ادامه داد: ظاهرا مسئولان دانشگاه را آرام میخواهند حتی اگر بهای آن رخوت دانشجویی و غیرسیاسی شدن دانشگاه باشد که برادر عزیزمان جناب آقای زاکانی به این مطالب به خوبی آگاهند.
این عضو کابینه دولت یازدهم با یادآوری اینکه دوستان به بنده تذکر میدهند برای برگزار شدن یک جلسه در دانشگاه تا پای استیضاح پیش میرویم، تصریح کرد: آیا در مورد آنچه که اینجا گفته شده است، تابحال یک تذکر هم دریافت کرده؟ آیا تابحال یک سوال طرح شده است؟
وی افزود: بنده میهمان جلسات کمیسیون هستم و همیشه از مباحث مطرح شده در این کمیسیون بهره بردهام و به عزیزان گفتهام که این تعامل برای بنده سازنده است. تاکنون 9 بار خدمت عزیزان بودهام و در موضوعات مختلفی بحث شده است. سوالات باید سوالات سازندهای باشد و از این سوالات استقبال میکنم، اما در این موضوعات خاص، این تجمعات، چیزی که نه بنده برمیتابم و نه شما برمیتابید، آیا تاکنون تذکری داده شده است؟ و اگر تذکری دادید اصلاحی صورت گرفته یا خیر؟
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دولت یازدهم با تاکید بر اینکه اینجانب تلاش کردهام در طول 10 ماه از تصدی خود در وزارت علوم به کمک انتصاب شخصیتی رزمنده، جانباز، بهرهمند از تحصیلات همزمان حوزوی و دانشگاهی، آشنا و پرسابقه در امر تشکلهای دانشجویی و مهمتر از همه مورد تایید همگان به تدریج در جهت تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری گام بردارم که ثمره آن نشاطی بود که با عنایت خداوند در دیدار دانشجوی اول مردادماه امسال مورد تایید مقام معظم رهبری نیز قرار گرفت.
فرجیدانا گفت: کمک و مشارکت بیسابقه وزارت علوم در برنامههای راهیان نور که مورد ستایش سردار نقدی هم قرار گرفت و اقدامات اساسی در فعالیتهای قرآنی وزارت علوم که مورد تایید و استقبال جدی عزیزان نهاد رهبری در دانشگاهها قرار گرفت، هماهنگی کامل میان نهاد نمایندگی در شورای نظارت بر تشکلها و کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی بود.
وی با یادآوری تاکید مداوم معاونت فرهنگی بر جدی گرفتن کرسیهای آزاداندیشی و نظریهپردازی بخش مهمی از تلاشهای ما بوده که متاسفانه در جابجا شدن متن و حاشیه مورد غفلت نمایندگان عزیز استیضاحکننده واقع شده است.
فرجی دانا افزود: طبق یک آمار در حال حاضر 40 تشکل دارای مجوز هستند که این آمار 18 تشکل می باشد و 9 تشکل بسیج دانشجویی و دیگران هستند و باز هم باید تاکید کرد که 18 تشکل در این دوره مجوز گرفته اند.
وزیر علوم تصریح کرد: هیات سه نفرهای که مجوز میدهند تنها 25 درصد از اعضای آن در دانشگاههای کشور تغییر کردند و 75 درصد همان اعضای قبلی می باشند از این رو باید گفت که 58 درصد روسای دانشگاهها فرق کرده اند بنابراین چگونه ادعا می شود که ما ساختاری داریم که به تشکل های آشوب طلب میخواهد مجوز دهد می شود فردی با میزان تعلق من به نظام و انقلاب چنین رویکردی داشته باشد آیا این سیاه نمایی بیش از اندازه نیست.
وی تصریح کرد: بر طبق آمار موجود در سطح دانشگاهها بیش از 2 هزار و 500 دفتر بسیج دانشجویی، 231 تشکل دانشجویی، جامعه اسلامی، جنبش عدالت خواه و انجمن اسلامی وجود دارد که در یک سال گذشته تنها 18 تشکل از آنها جدید بوده و اضافه شده است و تخلفاتی هم این تشکلها انجام داده اند.
فرجی دانا گفت: از سال 88 تا پایان تیرماه امسال میزان اعتراضهای دانشجویی در سال 88 بسیار ویِژه بوده است و اعتراض های دانشجویی که اختلال ایجاد کرده است در نیمه اول سال 92 ، 5 درصد بوده و در نیمه دوم 4 درصد شده است همچنین در نیمه اول سال 93 ، 3 درصد شده است آیا این روند افزایشی بوده و یا کاهشی آیا این نشان نمی دهد که نشاط دانشجویی دانشجویان را به سمت حرکت های ساختارشکنانه نمی برد.
وی افزود: دانشجو دچار اشتباه شده و ما برخورد جذبی می کنیم و برخورد دفعی انجام نمی دهیم چرا که دانشجو به مبانی نظام اعتقاد دارد و آیا یک دانشجوی 22 ساله که یک حکم سنگین میگیرد می تواند ادامه حیات دهد.
فکر نمیکردم که برای صدور حکم دو مدیرکل نیاز به استعلام باشد وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه سخنانش در جلسه استیضاح، گفت: طی 9 ماه گذشته شانزده نفر حکم سرپرستی دانشگاه از بنده گرفتند و چهارده نفر نیز در آستانه گرفتن حکم سرپرستی هستند، فرآیند سرپرستی برای این انجام شده است که علاوه بر تغییر رییس، آزمون مدیریت برای سرپرستان گذاشته شود.
وی با اشاره به تخلفات وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دولت احمدینژاد گفت: رییس دانشگاه داشتیم که از هفت تا 90 ماه حکم سرپرستی داشتند، بنده این پروندهها را در حال رسیدگی دارم تا به شورای عالی انقلاب فرهنگی ببرم، فهرست این افراد را به هیات رییسه میدهم، آیا کسی به وزیری که اینگونه از ادامه رفتار خلاف قانون جلوگیری میکند سوال میپرسند؟ بنده سعی دارم به حکم قرآن در این باره عمل کنم.
فرجیدانا با اشاره به انتقاد استیضاحکنندگان به انتصاب توفیقی و نیلی منفرد به عنوان معاونان وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، گفت: درباره انتصاب معاونان و ارتباط آنان با جریان فتنه یادآور میشوم بنده هفت معاون دارم که دو نفر از آنان از دوره قبل باقی ماندهاند، دو نفر مقبولیت دارند و قبل از بنده حکمشان صادر شده است و بنده فقط حکم سیدضیاء هاشمی معاون فرهنگی، دو معاون دیگر و دو مدیرکل را صادر کردهام، بنده فکر نمیکردم که برای صدور حکم دو مدیرکل نیاز به استعلام باشد، البته بنده در نامهای اعلام کردم اگر وزارت اطلاعات هماکنون به بنده اعلام کند این افراد با فتنه ارتباطی داشتهاند بنده اقدام مقتضی را انجام خواهم داد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با یادآوری توافق انجام شده با استیضاحکنندگان، گفت: با صحبت با استیضاحکنندگان توافق کردیم در خصوص موقعیت شغلی این افراد مجددا استعلام کنند ولی حالا اینگونه با بنده رفتار میشود، روز سهشنبه اعلام کردم که صلاحیت این افراد تایید شده است اما گویا استیضاحکنندگان انتظار شنیدن این سخنان را از بنده نداشتند.
وی خطاب به استیضاحکنندگان متذکر شد: اگر شما اینطورید بنده اینگونه نیستم، به هر جهت استعلام دوستان اکنون در دستم است، علاوه بر آن نامه دیگری را که به وزیر اطلاعات نوشتم را در محضر شما به رییس مجلس میدهم و چون مهر محرمانه دارد متن آن را نمیخواهم تا فردا نگویند که وزیر نامه محرمانه را افشا کرد.
فرجیدانا با بیان اینکه فضای شایعه توسط برخی سیاسیون در دانشگاهها القاء میشود، گفت: ما و شما در دو سوی یک میز نیستیم بلکه هر دو در یک سوی میز علم و فناوری نشستهایم اما برخی با جوسازیهای خود به گونهای القاء میکنند که گویا فتنهگران وزارت علوم را اداره میکنند، پس از سفری که انجام شد بیانیهای با امضای 84 بسیج دانشجویی به بنده واصل شد، من به آقای زاکانی گفتم اگر رییس دانشگاهها باقیمانده گذشته هستند و خلافی مرتکب شدهاند به بنده اعلام کنید تا بنده آنان را تغییر دهم اما اگر اینطور نیست باید بگویم جریانی وزارت علوم را فشل میکند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری سپس نتایج استعلاماتش را به لاریجانی تحویل داد و لاریجانی نیز به شوخی گفت که از صبح یک خروار نامه در اینجا جمع شده است.
فرجیدانا تصریح کرد: انقلاب ساده و بدون هزینه به دست ما نرسیده است، مصلحت این نظام بر چیزی مقدم نیست، وقتی اینچنین است کسانی را دعوت به کار کردم که تجربه کار ستادی دارند اما به نظر میرسد یکی دو نفر از عزیزان مورد حساسیت برخی نمایندگان قرار دارند ولی این عزیزان کارآمدی خود را برای حفظ نظام و دستاوردهای آن به کار گرفتهاند و بنده این مسائل را شهادت میدهم.
وی ادامه داد: امروز این عزیزان که پس از طی فرآیندهای لازم استعلاماتشان انجام گرفته است اعلام میکنم که هیچ نقشی در فتنه نداشتند اما اگر این عزیزان همچنان مورد حساسیت برخی افراد و جریانها قرار داشته باشند حاضرم از حق خود گذشت کنم و از اختیاراتم استفاده کنم، بنده عملکرد، دغدغهها و استعلامات انجام شده را هماکنون به رییس مجلس میدهم هر چه ایشان تصمیم گرفتند همان کار را انجام میدهم.
آغاز رایگیری برای استیضاح وزیر علوم
رییس مجلس شورای اسلامی دقایقی پیش آغاز رایگیری برای استیضاح وزیر علوم را اعلام کرد.
در جلسه علنی امروز مجلس برای بررسی استیضاح وزیر علوم، زاکانی، غضنفرآبادی، نقویحسینی، قاسم جعفری، آصفری، علی اصغر زارعی، نوباوه و نادران در موافقت با استیضاح و جواد هروی و جعفرزاده در مخالفت با استیضاح سخنرانی کردند.
رضا فرجیدانا نیز در بیانات مبسوطی دفاعیات خود را مطرح کرد و نهایتا استیضاح وزیر علوم به رای مجلس گذاشته شد.
بر اساس این گزارش، در استیضاح، عدم اعتماد وزیر به رای مجلس گذاشته میشود.
پس از پایان زمان رایگیری برای استیضاح وزیر علوم، شمارش آرای نمایندگان آغاز خواهد شد.
با آغاز رایگیری اعضای هیات دولت مجلس را ترک کردند. این خبر درحال تکمیل شدن است
رییس مجلس ادامه داد: لذا نظر من را می خواهید واقعا با جابه جایی این چند نفر مشکل حل می شود و فضا آرامتر می شود.
رییس مجلس شورای اسلامی ضمن تشکر از اظهارات وزیر علوم و استیضاح کنندگان که در فضای آرامی سخنان خود را بیان کردند، گفت: آقای فرجی دانا خوب صحبت کرد چرا که در فضای آرام مطالب خود را بیان کرد.
به گزارش ایرنا، علی لاریجانی در پایان اظهارات رضا فرجی دانا وزیر علوم اضافه کرد: چون شما برخی مطالب را اینجا برای من فرستادید و گفتید که فلانی نظر دهد من نوشته های شما را خواندم.
وی با بیان اینکه وزارت اطلاعات غیر از یک نفر بقیه را تایید کرد، اظهار داشت: چون شما مرا حکم قرار دادید، من به آن نکته ای که شما گفتید اشاره می کنم؛ در آن جلسه ای که داشتیم و جمع بندی کردیم، به همه آن موارد پایبند باشیم از جمله یکی از آن موارد این بود که اگر چند نفر از این برادران جا به جا شوند ثلمه ای به عالم اسلام وارد نمی شود و فضا آرامتر می شود.
رییس مجلس ادامه داد: لذا نظر من را می خواهید واقعا با جابه جایی این چند نفر مشکل حل می شود و فضا آرامتر می شود.
لاریجانی افزود: آقای جهانگیری پیغام فرستادند که ما به نظر شما احترام می گذاریم و به آن عمل می کنیم. اخبار سیاسی - ایرنا
اخبار سیاسی - زیباکلام تحلیل کرد (صادق زیباکلام) برنده و بازنده "استیضاح"
یک استاد دانشگاه، برنده استیضاح امروز وزیر علوم را فارغ از نتیجه جلسه رضا فرجی دانا به دلیل ارایه الگوی تازه از اخلاق مداری و تقوای سیاسی معرفی می کند و بازنده این جلسه را هم میانه روهای اصولگرا معرفی می کند.
صادق زیبا کلام با بیان این مطلب در گفتگو با فرارو درباره جلسه امروز استیضاح رضا فرجی دانا گفت: صرف نظر از نتیجه استیضاح وزیر علوم، معتقدم که برنده این جلسه کسی نبود جز آقای فرجی دانا که روش او در این جلسه می تواند الگویی از منش اخلاقی و تقوای سیاسی در جامعه سیاسی ما باشد که روز به روز به انحطاط نزدیک می شود.
وی افزود: قبل از آنکه نتیجه استیضاح و تبعات آن را مورد بررسی قرار دهیم ضرورت دارد به نحوه دفاع آقای فرجی دانا در جلسه استیضاح پرداخت که معتقدم به عنوان یک الگو باید مورد توجه قرار گیرد.
این استاد دانشگاه ادامه داد: اگر هر فرد منصفی جلسه استیضاح وزیر علوم را از همان ابتدا رصد می کرد، قطعا به این نظر و عقیده رسیده است که شیوه ای که آقای فرجی دانا در برخورد با استیضاح کنندگان و مخالفان خود پیش گرفت یک شیوه کاملا اخلاقی بود.
زیباکلام با تاکید بر اینکه آقای فرجی دانا ادب و تقوای سیاسی را در جلسه استیضاح به نمایش گذاشت گفت: هیچ کسی نمی تواند یک جمله و یک کلام از نزدیک به سه ساعت جلسه استیضاح آقای فرجی دانا بیان کند که حاوی طعنه و نیش و توهین به فردی بوده باشد.
وی افزود: آقای فرجی دانا امروز برای دفاع از خود، عملکرد وزارت علوم ظرف این 9 ماه و همکارانش ذره ای از مرز ادب و اخلاق گذر نکردند و با پایبندی به تقوای سیاسی بدون توسل به شیوه هایی که اتفاقا توسط تندروها در 8 سال گذشته مرسوم شده بود یعنی افشاگری، تخریب، تهدید و تطمیع و بسیاری دیگر از روش های غیر اخلاقی، تنها به ارایه آمارهای مستدل و مستند کرد.
این استاد دانشگاه ادامه داد: برخلاف آقای فرجی دانا در این جلسه شاهد بودیم که تندروهای مجلس برای عزل وزیر، بازهم به همان روش و شیوه ای متوسل شدند که انتظار می رفت.
زیباکلام با بیان اینکه تندروها امروز بدون ترس از خدا و ملت به هر ترفندی متوسل شدند تا مانع از ادامه کار فرجی دانا در دولت شوند گفت: از جمله ابزارهای که تندروها در مجلس برای تخریب فرجی دانا، دولت و سیاست های آن در جلسه استیضاح به کار بردند و به آن استناد کردند گزارش های شبکه های بی بی سی، من و تو و ... بود.
این کارشناس مسائل سیاسی افزود: جا دارد که از این نمایندگان سوال شود که اگر این رسانه ها از منظر شما دشمن محسوب می شوند چرا به آن استناد می کنید و ادعاهای آنها را در صحن علنی مجلس باز پخش می کنید اگر نه چرا نسبت به آنها اینقدر حساسیت دارید.
وی ادامه داد: در جلسه استیضاح کاملا «سیاسی» آقای فرجی دانا، با کمال تاسف استیضاح کنندگان به جای بیان حقایق و حفظ ادب و اخلاق و استناد به آمار و ارقام واقعی و عینی تنها به کلی گویی، شعار، اتهام و غوغا سالاری روی آوردند.
زیباکلام با بیان اینکه صحبت هایی که در جلسه امروز توسط استیضاح کنندگان مطرح شد نشان داد تا چه اندازه استنادها و ادعاهای آنها برای استیضاح آقای فرجی دانا بی پایه و اساس است گفت: معلوم نیست که فرار مغزها که نزدیک به 30 سال است یکی از جدی ترین دغدغه های نظام جمهوری اسلامی ایران است چه ارتباطی به وزیری دارد که تنها 9 ماه از حضورش در وزارت علوم می گذرد.
وی ادامه داد: یا واقعا جای تاسف دارد که دغدغه نمایندگان مجلس انتشار نشریات دانشجویی با حداقل 100 نسخه تیراژ در محیط دانشگاه است. آیا واقعا برای نظامی که معتقد است از بالاترین اقتدار برخوردار است یک نشریه دانشجویی 100 نسخه ای می تواند نگران کننده باشد.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: بر این اساس صرف نظر از نتیجه استیضاح وزیر علوم، معتقدم که برنده این جلسه کسی نبود جز آقای فرجی دانا که روش او در این جلسه می تواند الگویی از منش اخلاقی و تقوای سیاسی در جامعه سیاسی ما باشد که روز به روز به انحطاط نزدیک می شود.
وی تاکید کرد: اما در مورد رای نیاوردن آقای فرجی دانا در جلسه استیضاح باید عرض کنم که این نتیجه بیش از آنکه پیروزی افراطیون و تندروهای مجلس باشد و بیش از آنکه شکست دولت آقای روحانی باشد در حقیقت شکست اصولگریان معتدل و میانه رو در مجلس بود.
زیباکلام با تاکید بر اینکه شکست فرجی دانا سرآغاز شکست خط اعتدال و میانه روی اصولگریان خواهد بود گفت: امروز دیدیم که در مجلس اصولگرا که که میانه روهای اصولگرا از اکثریت برخوردار هستند، عملا پایداری ها و طرفداران احمدی نژاد سکان هدایت اصولگریان مجلس را به دست گرفته بودند.
وی با بیان اینکه این اتفاق می تواند ضربه های شدیدی را به بدنه اصولگرایی میانه رو وارد کند گفت: به نظر می رسد که پیش روی های روز به روز تندروها در مقابل سکوت میانه روهای مجلس منجر به کاسته شدن قدرت تاثیرگذاری این طیف در مجلس شده است.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه قرار گرفتن فرمان هدایت اصولگرایان به دست تندروها و جبهه پایداری در مجلس سم مهلکی برای اصولگریان میانه رو است گفت: از زمانی که طرح استیضاح در مجلس مطرح شد شاهد بودیم که جامعه دانشگاهی، استاتید و دانشجویان چگونه نسبت به تندروی اعلام انزجار کردند. در این شرایط وقتی فرمان اصولگریان در اختیار تندروها قرار بگیرند اصولگرایان میانه رو باید منتظر از دست رفتن پایگاه اجتماعی خود باشند.
وی با تاکید بر اینکه سیاست های اعمالی از سوی فرجی دانا در دانشگاه ها برگشت ناپذیر است گفت: چه بخواهیم چه نخواهیم از 24 خرداد 92 روندی برای خارج کردن دانشگاه از جو امنیتی شروع شده است و این روند برگشت ناپذیر است.
زیباکلام افزود: با حاکم شدن فضای سیاسی خردگرا و اعتدالگرا در دانشگاه ها، فضای بسته سابق باز نمی گردد و چرخی که به حرکت در آمده است با استقبال پرشور دانشجویان، دانشگاهیان، اساتید به حرکت خود ادامه خواهد داد.
وی در ادامه درباره تاثیر این پیروزی بر آینده رویکرد تندروها در قبال دولت گفت: یقین بدانید این آغاز تقابل رسمی و علنی تندروها علیه دولت است. با کاهش قدرت اثرگذاری اصولگریان میانه رو که نمونه اش را با عدم پذیرش حکمیت لاریجانی توسط نمایندگان مجلس شاهد بودیم برای تندروهای مجلس این توهم ایجاد می شود که از قدرت سازماندهی در مجلس برخوردار هستند و از این رو آنها وزرای دیگر را کام استیضاح می کشانند.
این استاد دانشگاه افزود: آنچه مسلم است بزرگترین مشکل تندروها با دولت روحانی سر جامعه مدنی و توسعه سیاسی و فضای باز و آزادی رسانه ای است. اساسا تندروها در مورد مسائلی همچون مسائل اقتصادی و صنعتی و معیشتی مردم دغدغه ای ندارند.
وی در خاتمه گفت: تندروها می خواهند که وزارتخانه های علوم و ارشاد را به دوره قبل از 24 خرداد 92 برگردانند تا سیاست های بسته گذشته در آن اعمال شود. بنابراین آنها سر مست از پیروزی امروز، وزارت ارشاد را در کوتاه مدت و وزارت خارجه را در دراز مدت به منظور توقف روند مذاکرات هسته ای هدف قرار خواهند داد. اخبار سیاسی - فرارو
اخبار سیاسی - نجفی، سرپرست وزارت علوم/ فرجی دانا مشاور رئیس جمهور
پس از برکناری وزیر علوم توسط نمایندگان مجلس، روحانی در احکام جداگانه ای دکتر محمدعلی نجفی را به عنوان سرپرست وزارت علوم و دکتر فرجی دانا را به عنوان مشاور رئیس جمهوری در امور علمی و آموزشی منصوب کردند.
حسن روحانی رییس جمهوری در حکمی ˈمحمدعلی نجفیˈ را به عنوان سرپرست وزرات علوم منصوب کرد.
به گزارش عصرایران، پس از برکناری ˈرضا فرجی داناˈ وزیر علوم در استیضاح مجلس، رئیس جمهور در احکام جداگانه ای ˈمحمدعلی نجفیˈ را به عنوان سرپرست وزارت علوم و فرجی دانا را به عنوان مشاور رئیس جمهوری در امور علمی و آموزشی منصوب کرد.
متن حکم حسن روحانی رئیس جمهور به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم جناب آقای دکتر محمدعلی نجفی با تشکر فراوان از زحمات جناب آقای دکتر فرجی دانا در دوران مسئولیتشان به عنوان وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، براساس اصل 135 قانون اساسی و نظر به مراتب تعهد و سوابق علمی و مدیریتی جنابعالی به موجب این حکم، شما را به سرپرستی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برمی گزینم.
امید است با توفیقات الهی و تلاش همه همکاران آن وزارت، اعضای هیأت های علمی و دانشجویان دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی سراسر کشور، در خدمت به ملت شریف ایران و نظام جمهوری اسلامی با رعایت اصول قانون مداری، اعتدال گرایی و منشور اخلاقی دولت تدبیر و امید موفق باشید. حسن روحانی
قسمت مقالات تاریخی- توصیف سوگلی شاه توسط یک خارجی! + عکس
توصیف سوگلی شاه توسط یک خارجی عکس
مقالات تاریخی - توصیف سوگلی شاه توسط یک خارجی! + عکس
سوگلی شاه دختر نجاری از اهالی اطراف تهران است. شاه در هشت سالگی او را دیده و به اندرون آورده است و در هجده سالگی جزء یکی از زنان صیغهای او شده است...
سوگلی شاه دختر نجاری از اهالی اطراف تهران است. شاه در هشت سالگی او را دیده و به اندرون آورده است و در هجده سالگی جزء یکی از زنان صیغهای او شده استشاید نام انیس الدوله را تا به حال شنیده باشید. یکی از جهانگردانیکه در خاطرات خود به بانوی حرم ناصری یا ملکه ایران انیسالدوله پرداخته است «کارلا سرنا» ی ایتالیایی است که در سیامین سال سلطنت ناصرالدین شاه به ایران آمد. او با دقت زنانه به جزئیات میپردازد و نکاتی را که از دید سیاحان دیگر دور میماند بررسی میکند و محافل زنانهای را که دیگر سیاحان مرد به آن راه نداشتهاند به تصویر میکشد.گرچه چون دیگر سیاحان اروپایی اغراض و به سخره گرفتن عادات و آداب ایرانیان در نوشتار او مشهود است اما منبعی مناسب برای بررسی دوره ناصری میباشد. کارلا سرنا از سیاحانی است که موفق به دیدار همسر محبوب ناصرالدین شاه انیسالدوله شده و چند بار با وی ملاقات و گفت وگو داشته است.وی مینویسد:من افتخار این را داشتم که از سوی اعلیحضرت برای تماشای تعزیه در جایگاه مخصوص همسر سوگلی شاه، که عنوان ملکه ایران را دارد دعوت شوم. یکی از خواجهها مرا از پیچ و خم راهرو قصر گذرانیده و به جایگاه مخصوص راهنمایی نمود. این جایگاه اطاقک کوچک چهار گوش خیلی تاریکی بود با دیوارهایی از آجر قرمز، که تنها یک بخاری دیواری در آنجا با هیزم میسوخت و فضای جایگاه را هم گرم و هم روشن میساخت.چون علیاحضرت انیسالدوله هنوز نیامده بود من توانستم خانمهایی را که در انتظار آمدن وی بودند خوب تماشا کنم. تعداد بی شماری زن برای آوردن قلیان و شربت که رسم پذیرایی از مهمان است مرتبا در رفت و آمد بودند. خواجههای سیاه، غلام بچههای سفید در کار پذیرایی به آنها کمک میکردند. میان خانمها چند نفر خانم اروپایی را هم دیدیم که یکی از آنان را شاه دعوت کرده بود تا در موقع مکالمه من و انیسالدوله مترجم ما باشد.
توصیف سوگلی شاه توسط یک خارجی عکس
توصیف سوگلی شاه توسط یک خارجیعلیاحضرت به همراه تعداد زیادی ملتزم وارد شدند. به احترام ورود وی همه از جای خود برخاستند و سلام کردند. با من خیلی دوستانه دست دادند و با اشاره دست نزد خود در قسمت جلوی جایگاه جایی را نشان دادند. آنگاه به خانم مترجم ما خطاب کردند که همین مطلب را برای من ترجمه کند. ولی به زودی ما موفق شدیم به زبان اشاره منظور همدیگر را خوب درک کنیم. من از نزدیک توانستم سوگلی شاه را خوب تماشا کنم. انیسالدوله قیافه یک زن کاملا کدبانو را داشت. با آنکه از عمرش بیش از سی و شش سال نمیگذشت ولی از داشتن اندام چاق و چلهای به خود میبالید چنانچه بر این اندام گوشتالود میتوانستیم یک صدای زنانه که در نهایت فاقد لطف و ظرافت است.یک جفت لب سرخ که پرزهای پرپشت و گندم گون بر بالای آن سایه انداخته و جلوه دندانهای سفید و مرتب را چند برابر کرده است و دو چشم درخشان که زیر ابروان کلفت و سیاه یا اگر بهتر بگوییم به شدت سیاه شده برق میزنند اضافه کنیم غایت زیبایی زنانه را از نظر ایرانیها در یک نفر یکجا داشتیم.سوگلی شاه دختر نجاری از اهالی اطراف تهران است. شاه در هشت سالگی او را دیده و به اندرون آورده است و در هجده سالگی جزء یکی از زنان صیغهای او شده است. چون از لحاظ شرعی هر مسلمان فقط چهار زن عقدی میتواند داشته باشد هنوز هم زن صیغهای شاه است. از روزی که به عنوان زن سوگلی شاه انتخاب شده نفوذ زیادی روی اعلیحضرت دارد.کارلا سرنا پس از این توصیفات به ملاقاتهای نوروزی انیسالدوله میپردازد:در ایام نوروز خانمهای سرشناس از رفتن به دیدن ملکه انیسالدوله غفلت نمیکنند و این روزها برای مطرح کردن درخواستهایی که از سوگلی شاه دارند مغتنم میشمارند، ضمنا اهدای تحفههای سنتی از قبیل شیرینی، مربا، نقل و نبات که لای آنها با مهارت خاصی جواهرات گرانبها و کیسههای کوچک محتوی سکههای یک تومانی جا داده میشود، نیز فراموش نمیگردد. خانمها بعد از مبادله تعارفات معمولی، آزادانه با هم سخن میگویند. مثلا خانمی برای یکی از اعضای خانواده خود از ملکه مقام بهتری را درخواست دارد و در عین حال هدیهای را که برای گرفتن چنین مقامی به همراه آورده است به او عرضه میکند.کارلا سرنا در بخشی دیگر از سفرنامه خود به نقل از انیسالدوله از همراهی وی با ناصرالدین شاه در نخستین سفر فرنگستان سخن میگوید:از سویی شاه چون تمایل نداشت به صورت مجرد مسافرت کند نمیدانست از میان زنانش کدام را و به چه ترتیب به همسفری خود برگزیند. از سویی دیگر همراه قبله عالم بودن در این سفر نهایت آرزوی همه خانمها بود... شاه مدتی در این باره با وزیر خود که راهحلی به نظرش نمیرسید مذاکره کرد ولی سوگلی شاه که در زرنگی و نکتهسنجی سرآمد بود، تدبیری به کار بست که تنها او و یک کنیز زنگی پیر که دایه ناصرالدین شاه بود توانستند افتخار همراهی شاه را داشته باشند... سوگلی شاه که از فرط خوشحالی سر از پا نمیشناخت شادیکنان فریاد کشید: خدا را شکر ...
ممتازنیوز: چند روزی است که گروهک تروریستی موسوم به دولت اسلامی عراق و شام (داعش) همراه با بعثی ها وارد عراق شده اند و اقدام تروریستی علیه دولت و مردم عراق می کنند. خبرهای رسیده حاکی از آن است که تروریست ها بر سر دختران و زنان «جهاد نکاح» به اختلاف افتاده اند و در برخی نقاط به درگیری فیزیکی میان آنان منجر شده است. گفته می شود علت اختلاف بعثی ها و داعشی ها بر سر تعداد دختران و زنان جهاد نکاح است. داستان از این قرار است که حدود ۸۰۰ دختر و زن «جهاد نکاح» از مرز سوریه به عراق وارد شدند. در تقسیم آنها ۶۰۰ تن از آنان در اختیارداعش و حدود ۲۰۰ نفر در اختیار بعثی ها قرار گرفت.
دعوای شدید داعش با بعثی ها بر سر دختران «جهاد نکاح»!
از همین رو درگیری و اختلاف میان بعثی ها و داعشی ها بر سر زنا بالا گرفت. در همین حال منابع خبری از عراق گزارش داده که درگیری مسلحانه میان بعثی ها و داعشی ها رو به افزایش است.
شکایت هموطنان در مناطقی که گروه موسوم به دولت اسلامی عراق و شام تصرف کرد افزایش یافت و یکی از اصلی ترین شکایات، مهلت یک ماهه این گروه به زنان مطلقه و بیوه برای ازدواج با عناصر داعش است.
پایگاه خبری «الاخبار» عراق اعلام کرد، شاهدان خبر دادند گروه تروریستی داعش به زنان مطلقه و بیوه در شهر موصل ابلاغ کرد با هدف اجرای شریعت اسلامی از زمان ابلاغ این فرمان یک ماه مهلت دارند با عناصر داعش ازدواج کنند.
منابع خبر اعلام کردند عناصر داعش به جستجوی خانه با خانه زنان می پردازند و می گویند زنان باید بر اساس سنت خدا و رسول خدا به جهاد النکاح با عناصر داعش تن دهند. داعش پس از تصرف موصل اعلامیه هایی را با عنوان«قانون شهر»منتشر کرد.
اجرای بندهای شانزده گانه این قانون موجب نقض گسترده آزادی های شخصی و اجتماعی اهالی موصل می شود.
تاکنون چند تن از زنان استان نینوا به دلیل آنکه مورد تجاوز عناصر داعش قرار گرفتند خودکشی
ارسال دختران ۱۰ساله به سوریه برای جهاد نکاح!+عکس به اشتراک بگذارید
[اشتراک گذاری در کلوب]
این خبر در تاریخ ۰۶خردادماه۹۲ به نقل از منبع ذکر شده، در پرتال خبری ممتاز نیوز منتشر گردیده است
دختری ۲۰ساله در گفتگو با یک شبکه تونسی از ابعاد تازهی از جهاد نکاح پرده برداشت.
ممتازنیوز: دختر ۲۰ساله ای به نام عایشه در گفتگو با شبکه “تونسنا” از فجایع تازهی در مورد جهاد نکاح در سوریه پرده برداشت.
به گزارش افکارنیوز، عایشه ۲۰ساله در گفتگویی با شبکه “تونسنا” گفت که زن مسن ۳۸ساله ای دختران را از دانشگاه های تونس انتخاب و آنها را از جامعه دانشگاهی تونس برای جهاد نکاح معرفی کرده است.
به گفته عایشه، این زن ۳۸ساله موفق شده است تا چند دختر باحجاب را که سن آنها از ۱۰سال تجاوز نمی کند را در دام “جهاد نکاح” بیندازد.
عایشه می گوید که این زن ۳۸ساله موفق شده است تا دختران تونسی را متقاعد کند که “شهادت در سوریه” بهتر از زندگی فعلی آنهاست و بدین ترتیب آنها را وادار به ترک تحصیل کرده است. گفته می گردد که حداقل دو تن از این دختران به سوریه رفته و به نیروهای مخالف بشار اسد پیوسته اند.
به گزارش ممتازنیوز، این دختر عربستانی که سه ماه پیش به سوریه سفر کرده بود، پس از بازگشت به عربستان و اعطای عنوان قهرمانی جهاد نکاح توسط مفتی های عربستان گفت که کسب این موفقیت را مدیون انرژی بالا و زحمات شبانه روزی و تلاش و همت والای رزمندگان اسلام است عایشه می گوید من برای تقرّب به خداوند، این جهاد را انجام دادم و از خداوند می خواهم که این جهاد را از من قبول بفرماید.
عایشه می گوید من دختری باکره بودم اما به محض ورود به جهاد نکاح توسط چندین نفر دوشیزگی خودم را فدای اسلام کردم و در این مدت مشکل رزمندگان زیادی را حل کردم و اکثر مجاهدانی که با من جهاد داشتند از الجزایر، اتیوپی، چچن و مغرب بودند، هم اکنون هم حامله هستم و من می دانم که این فرزند در آینده یکی از مجاهدان بزرگ راه اسلام خواهد شد.